webformmetlogo.png

Horecavergunning: aanvraag

Waarom een horecavergunning nodig?

  • Een horecavergunning heb je nodig als je sterke drank, gegiste drank en eten serveert dat ook ter plaatse wordt geconsumeerd.

Wie kan een horecavergunning aanvragen?

  • Personen met een geldige verblijfsvergunning in België.
  • Voorwaarde is een ondernemingsnummer hebben.

Wanneer vraag je een horecavergunning aan?

  • 25 dagen voor opening.

Hoeveel kost het?

De vergunning is gratis.

Welke regelgeving is van toepassing?

Welke bewijsstukken moet je toevoegen?

  • Uittreksel Kruispuntbank voor Ondernemingen.
  • Burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering.
  • Verzekering betreffende brand en ontploffing.
  • Identiteitskaart en moraliteitsattest voor elke zaakvoerder.
  • Aanvraagformulier brandweercontrole.
  • 1 Gegevens
  • 2 Overzicht
  • 3 Bevestiging

Gegevens verantwoordelijke uitbater

Wonen alle zaakvoerders in Mechelen? *

Gegevens maatschappelijke zetel

Zijn de administratieve gegevens van de horecazaak verschillend van de maatschappelijke zetel?

Gegevens horecazaak (vestiging)

Wat is de bestemming van de horecazaak *

Aan te vragen vergunningen

Ik vraag volgende vergunningen aan *

Heb je hieraan gedacht?

Heb je een melding gemaakt bij het FAVV? *
Wenst u een aanvraag te doen voor een terras? *

Terrasvergunning

Hoe wil je het terras inrichten? *

Bij te voegen bewijsstukken

Wat gebeurt er met mijn aanvraag?

  • Je aanvraag wordt administratief gecontroleerd: functie pand, verblijfsvergunning, ...
  • Er wordt een afspraak gemaakt voor een technische controle van brandweer, stedelijke voedselinspectie en politie.
  • Je ontvangt aangetekend de vergunning of het resultaat van het onderzoek.